- Bio
- Bez lepku
- Bez laktózy
Say something...
Nothing found. Please repeat.
Unsupported browser. Sorry...
Wild and Coco Bio Tempeh čočkový 170 g
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
Možná jste ho už ochutnali, ale stále nevíte, co za jeho osobitou chutí stojí. A odkud vlastně přistál na český trh a talíře (nejen) veganů? Pojďme se na to podívat:
Tempeh je původem z Indonésie, kde se vyrábí primárně z vařených a fermentovaných sójových bobů. Skrze vysoký obsah bílkovin a bohatou chuť je oblíbenou náhražkou masa a často se prodává v čisté, fermentované či uzené variantě.
Jak vzniká?
Povařené luštěniny (sója, čočka, fazole, hrách) se smíchají s fermentačním startérem obsahujícím živé bakterie. Ty se pustí do práce, během které luštěniny pokryjí ušlechtilou a pro tělo prospěšnou bílou plísní. Ta je vlastně takovým hustým myceliem, které luštěniny propojí a drží při sobě ve výsledném tvaru.
Proč jíst tempeh?
Tempeh je bohatý na bílkoviny a prebiotickou vlákninu, která vyživuje prospěšné bakterie ve střevech a pomáhá zvyšovat jejich počet. Mnohé z těchto střevních bakterií pak produkují mastné kyseliny s krátkým řetězcem, které mají příznivé účinky na střeva a naše celkové zdraví.
Tempeh obsahuje minerály příznivé pro kosti včetně vápníku, hořčíku a fosforu. A co je obzvlášť kouzelné je, že fermentační proces při vzniku tempehu rozkládá antinutrienty, které mohou bránit vašemu příjmu některých z těchto minerálů. Díky tomu jsou fermentované potraviny všeobecně snadněji stravitelné a živiny, které poskytují, se nám snadněji vstřebávají.
A proč ho vyrábíme z hrachu a čočky?
Na našem e-shopu nenajdete tradiční sojový tempeh, ale jeho variantu z hrachu a čočky, které jsou české kultuře blízké odpradávna. Možná dokonce znáte pořekadlo Hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den… Podle WILD & COCO hrách, čočka ani kroupy hloupé rozhodně nejsou, naopak. Tyhle pra-suroviny poskytují tělu hluboké vyživení a potřebné makro i mikronutrienty.
Tak třeba taková čočka …
…je jedinečná z mnoha důvodů. Její pravidelná konzumace snižuje riziko chronických onemocnění, jako je cukrovka, obezita, rakovina a srdeční choroby. Díky bohatému obsahu ochranných rostlinných sloučenin zvaných fenoly se čočka pyšní svým antioxidačním, antibakteriálním, antivirovým a protizánětlivým účinkem a má kardioprotektivní účinek.
Čočka je bohatá na prebiotickou vlákninu, která podporuje trávicí funkce a „pohání“ prospěšné střevní bakterie. A skrze obsah folátu a draslíku poslouží srdci a při regulaci krevního tlaku a cholesterolu. Obsah železa a vitamínu B1 v čočce navíc pomáhá udržovat stálý srdeční tep.
Luštěniny mají celkově nízký glykemický index, který zpomaluje rychlost uvolňování energie do krevního řečiště, což také zlepšuje řízení krevního cukru. Navíc až třetina kalorií z čočky pochází z bílkovin, které tělo zasytí na delší dobu.
Složení: Čočka BIO (52%), voda, fermentační kultury
- Name : 30 day return policy
- Description We will send a replacement (Credit Request). We will pick up the item you wish to return within 6 days. We hope you understand that we can only accept items for return if they have not been used or tampered with. Original packaging and accessories also need to be returned along with the item.
Click here to get more details
Boxed:
Sticky Header:
Sticky Add To Cart
Sticky Footer:
Font:
Call Our Store